';

Over mij

Mijn naam is Mariëlle van de Erve. Opgegroeid in het Brabantse Willemstad, met ondernemerschap en vastgoed in mijn bloed. Mijn ouders hadden een makelaarskantoor. Eerst aan huis… Toen ik klein was, viel ik vaak in slaap met het geluid van de typemachine van mijn moeder op de achtergrond. Dan zat mijn moeder in de garage nog te werken…

“Jij bepaalt of jouw klant een superblije klant wordt.”

Waarom moeilijk doen als het samen kan. (Loesje)

Het makelaarskantoor groeide uit tot een regionaal kantoor met verschillende vestigingen. Een familiebedrijf waar ik als kind al meehielp. Met het opnemen van de telefoon, klanten en bezoekers ontvangen en koffie schenken toen ik nog maar net bij het koffiezetapparaat kon… Mijn passie voor vastgoed, taal, het klantcontact, en het belang van een fijne woning heb ik dus van jongs af aan met de paplepel meegekregen.

Hoe mensen met elkaar communiceren fascineert mij altijd al. Ik hou ervan om mensen met elkaar te verbinden, te inspireren en ze een stap verder te brengen. Na mijn middelbare school kwam ik snel terecht bij een groot communicatieadviesbureau in Rotterdam. Daar heb ik het communicatievak geleerd. Als ik niet voor dit mooie vak had gekozen, was ik interieurarchitectuur gaan studeren, want ik hou ervan om een goede sfeer te creëren. Thuis en op kantoor. Mooie dingen samen te doen en ervan genieten.

Als verbinder van mensen geloof ik in de kracht van samenwerking. Samen kom je pas écht stappen verder. Daarom heb ik in 2008 een zakelijk netwerk voor vrouwelijke ondernemers opgericht: ViZi, Vrouwen in Zaken inspireren. Een netwerk met zo’n 80 leden – en in de piek ruim 100 – waarvan ik bijna 6 jaar voorzitter was.

Vastgoed en wonen is echt een passie van mij. Als ik onderweg of op reis ben kijk ik altijd naar de architectuur van gebouwen, hoe mensen wonen, leven en werken. En wat zij nodig hebben om een fijne plek, een heerlijk (t)huis, te creëren.

Ik geloof dat als mensen een fijne plek hebben – om in te leven en in te werken – je een betere kwaliteit van leven hebt. En dat gun ik iedereen. Via mijn bedrijf draag ik daar graag aan bij aan woon- en werkgeluk voor iedereen. Ik gun iedereen die beste en fijnste woon- en werkplek.

Bij elk traject waarbij ik betrokken ben, draait het om kwaliteit, verbinding en communicatie. Met als uitkomst: het beste resultaat én enthousiaste klanten!

 

Mariëlle van de Erve, communicatie- en klantexpert, ondernemer, eigenaar PINC Communicatie en oprichter netwerk ViZi